Team Kick-Off

Team Kick-Off

Ieder team is een groep, maar niet iedere groep wordt een team. Het verschil zit hem in doelgerichtheid, openheid, vertrouwen en de erkenning van ieders kwaliteiten.
Om van een groep naar een team te groeien is vaak een wat ongemakkelijk proces. Vragen over ‘wij als team’ en ‘ik als teamlid’ vereisen allemaal een antwoord en in het begin kan het team niet altijd de veiligheid bieden die voor het goed beantwoorden nodig is. Teamvorming vertraagt, stokt soms, en de samenwerking en resultaten blijven middelmatig.

Aanpak van de Team Kick-Off
De Team Kick-Off van WissemaGroup is een eendaags programma en zorgt ervoor dat een beginnend team een snelle start maakt. Het programma biedt een mengeling van persoonlijke kennismaking, de bespreking van de belangrijke onderwerpen voor teamvorming en de opstelling van het teamontwikkelingsplan. De professionele begeleiding zorgt voor een goede verdeling van de tijd en aandacht en voor veiligheid, openheid en respectvolle communicatie.

Ook bij wisseling van teamleden
Teams veranderen regelmatig van samenstelling. Er komt een nieuw lid bij, een oud lid vertrekt of een oud lid wordt vervangen door een nieuw. De verdeling van taken en rollen en de erkenning van ieders kwaliteiten wordt daarmee opgeschud. Het oude team bestaat niet meer en er komt een nieuwe fase van teamvorming met de risico’s van vertraging en middelmatige teamprestaties. De Team Kick-Off kan ook in dit geval de teamvorming bespoedigen en het team een snelle start geven.

Meer informatie?
Meer informatie over de ‘Team Kick-Off’? Stuur ons een berichtje.

Top teams