De governancedriehoek in bedrijf

De governancedriehoek in bedrijf

De governancedriehoek wordt gevormd door bestuur, toezichthouder (RvC/RvT) en ondernemingsraad van de organisatie. En als organisaties veranderen als gevolg van technologische ontwikkelingen en veranderende eisen, dan verandert de governance driehoek mee.
Het boek ‘De governancedriehoek in bedrijf, Hoe de samenwerking tussen bestuur, toezichthouders en ondernemingsraad de organisatie vooruithelpt’ schetst de veranderende verwachtingen over, en eisen aan, de samenwerking in de driehoek en hoe de partijen in de driehoek samen aan deze kunnen voldoen. Het is geschreven door Nationaal Register, De Voort Advocaten en WissemaGroup en biedt de nieuwste inzichten vanuit juridische, bestuurlijke en organisatiekundige invalshoek en geeft tips voor de praktijk. Als lezer maak je kennis met de genomineerden en winnaars van de Driehoek 3D Trofee van de afgelopen jaren.
Het boek is on line in te zien en te bestellen via Office@WissemaGroup.nl.

De presentatie van het boek is te zien op YouTube.

Deze begint met een interview van de schrijver: Annelies de Groot, Paul Becht, Winfried Bouts en Joost van Mierlo door Inge Brakman, voorzitter van de Alliantie Medezeggenschap en Governance (0’00”).
Winnie Sorgdrager, voorzitter van het Nationaal Register, overhandigt het eerste exemplaar van het boek aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER (31’32”).
Mijntje Lückerath-Rovers, voorzitter van de monitoring commissie, bespreekt langetermijnwaardecreatie en de consequenties van een crisis op de dialoog over de langetermijnwaardecreatie (47’48”).
De voorzitter van AMG en de auteurs sluiten de boekpresentatie af (1h10’17”).

publicaties