Diversiteit en inclusie in medezeggenschap en toezicht

Bij Unilever wordt bewust en doelgericht gewerkt aan inclusiviteit en sterke strategische verbindingen. Zo is zowel de COR als de Raad van Commissarissen zeer internationaal en divers samengesteld. Diversiteit, zowel ten aanzien van LGBTQIA+ als afkomst wordt bewust gepromoot in alle geledingen. De verbinding tussen de medezeggenschap en het toezicht kenmerkt zich door een veelheid van (informeel) contact. Partijen zoeken elkaar bewust op en geven de (mede)zeggenschap op een moderne manier vorm. Zo werkt men met succes met een externe digitale ‘Circlelytics’ tool om de mening en de kennis van de werkvloer op te halen. Inclusiviteit draait om hoe je met elkaar omgaat, om het voeren van een open dialoog. In vertrouwen en vrijheid kritische dingen tegen elkaar kunnen zeggen.
Shirley Mathoera en Rachid Adbaili, voorzitter van de COR, vertellen tijdens hun workshop ‘Diversiteit en inclusie in medezeggenschap en toezicht’ hoe dit werkt en welke aandachtspunten daarbij belangrijk zijn. Je krijgt inspiratie en tips om meer strategisch, inclusief en daarmee ook sterk en effectief te handelen als (mede)zeggenschapper en/of toezichthouder.

De workshop ‘Diversiteit en inclusie in medezeggenschap en toezicht’ is onderdeel van het event ‘Nieuwe vormen van medezeggenschap 2022’ op 17 mei 2022.

Agenda